3 keer Goud voor onze Rookworsten!

17 oktober 2022

 

Slagerij Boeve uit Uddel 3 keer bekroond met GOUD

 

ARNHEM – Slager/worstmaker Frank Boeve is op 15 oktober 2022 tijdens de nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2022 in de prijzen gevallen. De Fijne/grove Rookworst en Runderrookwost van Slagerij Boeve zijn tijdens de keuring bekroond met GOUD.

 

De keuring

Jaarlijks worden vele honderden rookworsten gekeurd door vakkundige juryleden afkomstig uit diverse disciplines in de slagersbranche, zoals slagers, slagerijdocenten en specerijenkeurmeesters. Zij controleren o.a. op kleur, geur, smaak en uiterlijk, op zoek naar die ene rookworst zonder ‘imperfecties’.

De bekroonde rookworsten zijn met hoge scores beloond, waardoor Slagerij Boeve 3 keer een beker voor GOUD mocht ontvangen.

 

Ambachtelijk en populair

“Gelderse” rookworst is een populair slagersproduct die door veel ambachtelijke slagers in Nederland zelf wordt gemaakt. Hoewel een rookworst standaard van varkensvlees wordt gemaakt, zijn er ook alternatieven, zoals rund, kip of wild. De rookworst is een blijvend populair product in Nederland.

 

Hoogste waardering

De organisatie van Arnhem Rookworststad organiseerde de nationale vakwedstrijd voor de 48e keer en geniet een groeiende populariteit bij slagers in geheel Nederland. Een kampioenschap vanuit deze nationale vakwedstrijd ontvangt aanzien in de slagersbranche en bij de consument. Wanneer je door deze keuring komt mag je met recht zeggen dat je een zeer hoge kwaliteit rookworst maakt. Omdat wij zulke mooie prijzen hebben gewonnen willen wij dit graag met onze klanten delen. Let op de acties in week 43.